Zaradi velikega zanimanja in lanskega odziva na izobraževanje se je fakulteta Alma Mater Europaea – ECM, Maribor odločila, da tudi letos sofinancira izobraževanje ter študentom omogoči pridobiti dodatno praktično znanje. V preteklem študijskem letu je izobraževanje zaključilo 86 študentov iz različnih fakultet.

Program je namenjen dodatnemu strokovnemu izobraževanju študentov različnih študijskih smeri, ki se izobražujejo za delo z ljudmi. Izpopolnjevanje je primerno za vse, ki želijo pridobiti dodatno znanje in osebno izkušnjo iz svetovalnega-terapevtskega dela z družinami, pari in posamezniki.

Ker je človek bitje odnosa in odnosi so tisto, kar vsakega izmed nas najgloblje zaznamuje in določa je za delo z ljudmi ključnega pomena strokovnost in osebnostna zrelost ter poznavanje človeka v vseh njegovih razsežnostih ter odnosih.

Aplikativno izobraževanje iz svetovalno-terapevtskega dela je razdeljeno na: ZAČETNI IN NADALJEVALNI PROGRAM in je podkrepljeno s praktičnim delom študentov na vseh štirih področij  (nadaljevalni program je namenjen za študente, ki so lansko leto zaključili začetno izobraževanje).

S pridobljenim strokovnim, praktičnim in relevantnim znanjem ter potrdilom o izobraževanju so študentje na trgu dela bolj konkurenčni, kompetentni, samozavestni in kvalitetnejši pri opravljanju svojega poklica, kar predstavlja pomemben doprinos za strokovnost, prihodnost in zaposljivost.

Utrinki iz lanskega izobraževanja in podelitve: IZOBRAŽEVANJE IZ SVETOVALNO TERAPEVTSKEGA DELA 2017


ZAČETNI PROGRAM: 20 ur svetovalno-terapevtskega dela

1. SKLOP: Družinsko svetovalno-terapevtsko delo

2. SKLOP: Zakonsko svetovalno-terapevtsko delo

3. SKLOP: Individualno svetovalno-terapevtsko delo

4. SKLOP: Skupinske/podporne skupine


NADALJEVALNI PROGRAM: 20 ur svetovalno-terapevtskega dela

1. SKLOP: Kemične in nekemične zasvojenosti

2. SKLOP: Duševne težave (odrasli)

3. SKLOP: Duševne težave – duševno zdravje otrok in mladostnikov

4. SKLOP: Biblioterapija


Na izobraževanju boste dobili lastno izkušnjo svetovalno-terapevtskega dela iz vseh zgoraj naštetih področij.

Izobraževanje sofinancira Alma Mater Europaea – ECM, Maribor z namenom, da dobite čim več praktičnih izkušenj in znanj v času izobraževanja.

Izobraževanje obsega 20 pedagoških ur (4 srečanja po 5 pedagoških ur) – cena sofinanciranega izobraževanja je samo 6, 50 € na pedagoško uro.

Cena izobraževanja (20 ur) je zaradi sofinanciranja namesto 300 €  samo 130 € (možnost plačila v dveh obrokih: 65 € ob prijavi, 65 € do 31. 03. 2018).


PRIJAVA:

ON-LINE PRIJAVNICA ZAČETNI PROGRAM: https://www.1ka.si/a/152797

ON-LINE PRIJAVNICA NADALJEVALNI PROGRAM: https://www.1ka.si/a/152802

Prijave zbiramo do 15. 02. 2018, ŠTEVILO MEST JE OMEJENO, zato si čim prej zagotovite svoje mesto. Zaradi zagotavljanja kvalitete izobraževanja se program izvaja v manjših skupinah. Po zaključenih prijavah prejmete razpored, kjer izberete želeno skupino. Izbirali boste lahko med dopoldanskimi in popoldanskimi termini (2 termina med tednom in en termin v soboto dopoldne). Izobraževanje bo potekalo 1-krat tedensko, v primeru velikega zanimanja za sobotni termin, se bosta oblikovali dve sobotni skupini (skupini se bosta izmenjevali na 14 dni).

Pričetek izvajanja: od 26. 2. do 3. 3. 2018, odvisno od izbrane skupine.

Podatki za plačilo:

Mednarodni inštitut za psihoterapijo in uporabno psihologijo
Glavni trg 17 b

2000 Maribor

TRR: SI56 0312 1100 0690 647 (SKB d. d.)

Namen: izpopolnjevanje/ime in priimek

Sklic: datum nakazila

Dodatne informacije:

info@institut-stc.eu
+386 (0) 40 266694
www.institut-stc.eu 

Kraj izvajanja:

Alma Mater Europaea
Slovenska ulica 17
2000 Maribor 


O izvajalki:

photo Jasmina Kristovič mag. ZDŠ – psihoterapevtka je predstojnica Svetovalno-terapevtskega centra za družine, pare in posameznike, ki deluje v okviru Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo ter članica izvršnega odbora Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Po izobrazbi je magistrica zakonskih in družinskih študij. Magistrirala je iz področja zasvojenosti z internetno spolnostjo v povezavi z družinskimi odnosi. Po končanem študiju je zaključila dvoletno izobraževanje za zakonskega in družinskega terapevta.

Izvaja predavanja za starše in strokovne delavce, delavnice za otroke in odrasle, individualne in družinske terapije, partnerske/zakonske terapije in družinske terapije za starše in otroke v postopku ločitve ter sodeluje pri izvajanju ustvarjalnih in doživljajskih taborov za otroke.

© 2015 INSTITUT-STC.EU | Alma Mater Europaea - ECM